Filter per type
Productielijnen
Machines
Gerealiseerde projecten

Artikel over de uitbreiding van ons bedrijf

AGF schreef een nieuwsstuk over onze nieuwbouw.

Bij Burg Machinefabriek zit de groei er in. Nadat in 2012 een nieuw pand van 5.000 m² in Kruiningen in gebruik werd genomen, is inmiddels de uitbreiding van nog eens 4.000 m² opgeleverd. Er zijn twee hallen aan het bestaande pand gebouwd en doorbraken gemaakt.

“We verzorgen de laatste jaren steeds meer grotere projecten en daar heb je dan ook veel ruimte voor nodig. Hoe meer ruimte je hebt, hoe efficiënter je kunt werken. De laatste jaren moesten we ons nogal eens aanpassen aan de te krappe capaciteit. De nieuwbouw komt dan ook als geroepen en wordt meteen al goed gebruikt”, vertelt export sales manager Joan van Burg, die zich dankbaar toont dat er tijdens de bouw geen ongevallen zijn voorgevallen.

“We zorgen al sinds 1954 voor innovaties in de fruitbranche. De eerste dertig jaar in de boomgaard en de laatste 35 jaar met oplossingen voor de pakstations. Inmiddels maken pakstations van over de hele wereld gebruik van onze oplossingen. We verzorgen de complete handling in het pakhuis, van het vullen en ledigen van de kisten tot het verpakken en palletiseren. Was voorheen automatisering een hulptool, tegenwoordig verlopen de processen steeds meer volautomatisch en met hoge snelheden. Daar hebben wij oplossingen voor”, aldus Joan.

Duurzaamheid stond bij de nieuwbouw hoog in het vaandel. Op het pand zijn dan ook 800 extra grote zonnepanelen geïnstalleerd. Daarnaast wordt er in het nieuwe pand gewerkt met LED-verlichting en energiebesparende stralingsverwarming. Bouwraadhuis zorgde voor het ontwerp van de uitbreiding en Aannemingsbedrijf Fraanje verzorgde de bouw.

Bron:

https://www.agf.nl/article/9229312/uitbreiding-burg-machinefabriek-in-kruiningen-opgeleverd/

© 2024, Burg Machinefabriek B.V. | All Rights Reserved | Privacy & Cookiebeleid | Website: AM Creatie