Filter per type
Productielijnen
Machines
Gerealiseerde projecten

“Van twee naar acht miljoen kilo biologisch hardfruit per jaar dankzij nieuwe sorteer- en verpakkingslijn”

Sinds oktober 2021 worden de biologische appelen en peren bij Boomgaard Ter Linde gesorteerd en verpakt in een gloednieuwe sorteer- en verpakkingslijn. In de eveneens nieuwe loods worden niet alleen de producten van de Oostkapelse boomgaard verwerkt, de nieuwbouw doet dienst als gezamenlijk pakhuis en bewaarloods voor telers van coöperatie Nautilus Organic. Voor het eerst worden de biologische en biodynamische appelen en peren in consumentenverpakking verpakt.

De bestaande sorteerlijn werd verhuisd naar de nieuwe loods. “We sorteerden al voor andere telers,” vertelt teler Tim Moerman. “Dat werd steeds meer en onze oude ruimte werd te krap. Daarin konden we twee miljoen kilo op jaarbasis verwerken, hier, met de dubbele sorteerlijn is dat acht miljoen.” Burg Machinefabriek verzorgde de inrichting, van kistenlediger tot tassenvuller. René Koster vertelt dat de lijn dankzij een paar elementen specifiek geschikt is voor biologische producten. “Zo is de waterzuivering puur mechanisch. Na de voorfiltratie gaat het water via een zandfilter en een actief koolfilter langs een Uv-filter om de laatste bacteriën en schimmels te verwijderen.”

CONSUMENTENVERPAKKING
Helemaal nieuw zijn de consumentenverpakkingen voor de appelen en peren. Gingen de producten eerder naar een pakhuis, nu worden ze op locatie verpakt. “We wilden liever niet met plastic werken,” vertelt Tim. “We kunnen nu drie verpakkingen aanbieden: papieren schaaltjes met banderol, flowpack en tassen. Voor die laatste twee gebruiken we composteerbaar plastic

Publicatiedatum: 
© Primeur, vakblad voor de AGF-handel

 

© 2024, Burg Machinefabriek B.V. | All Rights Reserved | Privacy & Cookiebeleid | Website: AM Creatie