Filter per type
Productielijnen
Machines
Gerealiseerde projecten

“De familie Suhr kan dankzij intensieve automatisering appelen en peren nu efficiënter sorteren en verpakken”

Nieuw pakstation voor Suhr’s Obstversand

De nieuwe verpakkingshal van Elbe-Obst Vertriebsgesellschaft zorgt voor een opschaling van de verwerking van hun hardfruit. De familie Suhr kan dankzij intensieve automatisering appelen en peren nu efficiënter sorteren en verpakken. De eveneens nieuwe software maakt een nog betere en nauwkeurigere traceerbaarheid van de verpakte producten mogelijk.

1.750 m2
In mei 2021 is de nieuwe verpakkingshal van de familie Suhr in Oederquart opgeleverd. “Tot enkele dagen geleden liepen hier nog servicemonteurs rond om alle installaties volledig werkend te krijgen”, vertelt Frank Suhr. De nieuwe hal heeft een oppervlakte van ongeveer 1.750 m2 en is uitgerust met vier productielijnen. Er is een tassenlijn, twee Blitzmatic-lijnen en een lijn voor kartonnen kratjes. In de oude productiehal vindt nu het sorteren plaats.

De verpakkingshal is uitgerust met een 3D-waterdrainageportal. Dat wil zeggen dat de kratten nu niet meer alleen geleegd kunnen worden door ze van voor naar achter te bewegen, maar ook van links naar rechts.

De verpakkingshal is nog meer geautomatiseerd. Iedere heftruckchauffeur beschikt over een eigen computer waar de opdrachten direct naartoe gestuurd worden. De medewerkers kunnen de producten nu nog georganiseerder van A naar B transporteren. Bovendien is er in iedere lijn een geïntegreerde paletteerder, zodat niemand meer met de hand hoeft te stapelen.


Foto: Elbe-Obst

Betere koeling voor het fruit, betere arbeidsomstandigheden voor de medewerkers
Door de nieuwe hal werden ook de goederenin- en uitgang omgebouwd en opnieuw ingericht. Beide zijn gekoeld om het fruit in optimale vorm te houden en ze zijn met zeer korte afstanden – circa vijf meter – met het waterbad c.q. de verpakkingshal verbonden. De grote kratten gaan nu direct naar een magazijn waarin circa 1.200 kratten passen. De verpakkingshal, waarin de meeste medewerkers werken, is uitgerust met een nieuwe verwarming. Bovendien zijn er veel ramen en nieuwe verlichting. “Zo is het werken daar nu meer ontspannen en aangenamer voor onze medewerkers”, zegt Patrick.


Foto: Elbe-Obst

Heipalen
Circa drie jaar gelden vonden de eerste besprekingen over de nieuwe hal plaats, en veertien maanden geleden werd de eerste spadesteek gezet. Op basis van verschillende adviezen werden de betonpalen 20 meter diep in de grond geheid, waar de nieuwe hal nu op rust.

Publicatiedatum: 

Nieuw pakstation voor Suhr’s Obstversand (agf.nl)

© 2024, Burg Machinefabriek B.V. | All Rights Reserved | Privacy & Cookiebeleid | Website: AM Creatie