Filter per type
Productielijnen
Machines
Gerealiseerde projecten

“Tweede waterlediger maakt ons een stuk flexibeler”

Robert Elshof, Elshof Organic Fruit:

“Tweede waterlediger maakt ons een stuk flexibeler”

Tholen –  Elshof Organic Fruit in Dronten, actief in de handel van biologisch hardfruit, heeft dit jaar een tweede waterlediger aangeschaft bij Burg Machinefabriek. “We hadden al een kistenlediger staan van Burg en omdat we daar dik tevreden over waren, lag de keuze voor een tweede machine voor de hand. We hebben er geen hele studie meer van gemaakt”, vertelt Robert Elshof.

“We hadden meer capaciteit nodig, maar we hebben deze investering vooral gedaan om flexibeler te zijn. Wij halen zeker niet de maximale capaciteit uit de machine, maar de bio-handel bestaat voor een groot deel nog uit kleinere partijen. Met twee lijnen kunnen we makkelijk schakelen tussen appelen en peren en verschillende partijen. Als we bijvoorbeeld appelen aan het sorteren zijn en er komt een last-minute vraag naar peren, dan kunnen we op de tweede lijn gelijktijdig bijdraaien. Anders moesten we de klanten nog weleens vragen tot de volgende dag te wachten, nu kunnen we ze elke klant elke dag bedienen.”

“Onze taak is om elke dag een excellente leverancier te zijn van bio-appelen en peren. Wij moeten ons dagelijks bezig houden met ons product. Het is fijn als je dan met apparatuur kunt werken in de loods en de koeling waar je geen omkijken naar hebt. Burg levert deze machines al tientallen jaren en we werken dan ook graag met ze samen. We hebben Burg leren kennen als een degelijk, betrouwbaar bedrijf met hele loyale service-monteurs. Het enige nadeel is dat ze uit Zeeland komen”, lacht Robert.

Net als in de conventionele hardfruithandel is het aanbod bio-appelen en peren dit jaar aardig groot. “Ook in onze afzetlanden als Scandinavië en Duitsland was er lang voldoende product in de markt. Inmiddels gaan daar de voorraden slinken en komt er meer ruimte in de markt. Wel zijn er wat zorgen over de bewaarbaarheid van het fruit, maar ik verwacht dat die partijen in december ook wel van de markt zijn. De verkoop loopt in elk geval lekker door. Het fruit zal allemaal wel weer een baasje vinden”, vertelt Robert.

De geleverde lijn bij Elshof Organic Fruit bestaat uit een portaallediger voor zowel appelen als peren met de mogelijkheid om vier volle kisten te ontstapelen en vier lege kisten te stapelen. Boven het ledigingsreservoir zakt de kist in het water tot het maximale niveau. Gelijktijdig wordt de kist gekanteld waardoor het fruit uit de kist stroomt. Met behulp van het kantelen is tevens een capaciteitsuitbreiding mogelijk indien men ook bij drijvende producten, in het geval van appels, kantelt.

Door middel van een eenvoudige touchscreen bediening kan eenvoudig worden overgeschakeld op de appelen- of perenmodes voor het legen van de kisten. De appelmodus wordt gebruikt voor drijvend fruit en de perenmodus voor niet-drijvend fruit.

De lijn bevat een automatische kisthoogtezoeker waarmee alle soorten en maten kisten zonder instelling door elkaar verwerkt kunnen worden. De lijn heeft een V-banden units voor een optimale verenkeling van de vruchten en een optimale cupbezetting op de sorteermachine.

© 2024, Burg Machinefabriek B.V. | All Rights Reserved | Privacy & Cookiebeleid | Website: AM Creatie