Filter per type
Productielijnen
Machines
Gerealiseerde projecten

“We hebben gekozen voor deze trayvuller vanwege de capaciteit en de mogelijkheid om maten te mixen”

In haar nieuwe koelhuis in Ridderkerk biedt VGK Cool Logistics ruimte aan maar liefst 11.000 pallets en 1.600 m2 productieruimte onder verschillende temperaturen. Naast alle logistieke activiteiten biedt de logistiek dienstverlener ook tal van verpakkingsoplossingen aan. De nieuwste aanwinst is een Trayvuller (type BTI) voor het automatisch en continu vullen van kleine trays/ punnets met product.

“De belangrijkste reden voor de aanschaf van de machine is de capaciteit en de mogelijkheden om maten te mixen. In eerste instantie hebben we voor deze machine gekozen om het verpakken van appelen te optimaliseren, maar deze Trayvuller is geschikt voor meerdere ronde vruchten van gelijke grootte en kan dus ook interessant voor ons zijn om citrus te verpakken”, vertelt Marvin van Nieuwkerk van VGK.

“De capaciteit is afhankelijk van het verpakkingstype en de inpakmachine die aan de BTI gekoppeld staat. Voor VGK zal er een stabiele capaciteit van 50-60 schalen per minuut verwerkt gaan worden, maar volgens Burg is voor de BTI zelfs een capaciteit van maar liefst 70-90 schalen per minuut mogelijk, afhankelijk van het verpakkingstype”, vertelt Marvin. Wij hadden nog geen eerdere ervaringen met Burg Machinery, maar na een bezoek aan de fabriek kregen we een goed gevoel bij een prettige en sterke samenwerking tussen Burg en VGK. Daarbij is het voor ons een groot voordeel dat Burg Machinery niet ver van ons vandaan gevestigd is en dus in staat is om snel te schakelen.”

De trayvuller is een door Burg ontworpen product voor het automatisch en continu vullen van kleine trays met ronde producten, zoals appels. De trayvuller is geschikt voor trays met verschillende afmetingen. De werking van de machine is als volgt: de trays/ punnets worden met behulp van een automatische ontnester (onderdeel van de trayvuller) op de onderste transportband van de machine gepositioneerd. De voor in de trays/punnets bestemde producten komen aan het eind van de machine bijeen. Door middel van de seperatorwielen worden de producten getimed gepositioneerd in de trays/punnets, die langs onderen worden aangevoerd.

Arjan de Nood
Weihoek 11
4416 PX Kruiningen
Tel : +31 (0)113 50 13 73
Mob : +31 (0)6 44133845
adenood@burgmachinery.com
www.burgmachinery.com

VGK Cool Logistics BV
Selderijweg 90B
2988 DG Ridderkerk
Mob: +31 (0)6 57675161
Marvin@vgkcoollogistics.nl
www.vgkcoollogistics.com

Publicatiedatum: 
Auteur: Izak Heijboer
© AGF.nl

© 2024, Burg Machinefabriek B.V. | All Rights Reserved | Privacy & Cookiebeleid | Website: AM Creatie